Publicat 11/11/2015 13:30

Entitats contra la pobresa demanen a Forcadell que el Parlament abordi el debat social

El pte.De la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa
EUROPA PRESS

BARCELONA 11 nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut aquest dimecres representants de la plataforma Pobresa Zero --3.600 entitats socials contra la pobresa--, que li han demanat que la cambra abordi el debat social.

Aquesta ha estat la primera reunió de Forcadell després d'assumir el càrrec, al marge de les trobades que ha mantingut amb els grups de la mateixa cambra.

Li han lliurat un manifest els representants de la plataforma: el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Oriol Illa; la de la Federacions d'ONG de Catalunya, Patricia Cantarell; la d'Entitats Catalanes d'Acció Social, Teresa Crespo, i la de la degana del Col·legi de Treball Social, Núria Carrera.

El document demana eradicar la pobresa i adoptar mesures fiscals, salarials i de protecció social per aconseguir progressivament més igualtat.

A més, recull la necessitat d'un canvi econòmic i social orientat cap a la justícia global, i reivindica la responsabilitat dels poders públics en el desplegament de polítiques redistributives que eradiquin la pobresa, i afegeix 12 punts per fer de Catalunya "un país millor".

"Creiem que el Parlament també ha d'incorporar el debat social", ha declarat Illa, que ha destacat que Forcadell s'ha interessat per la situació social a Catalunya i, en particular, la de pobresa energètica de 683.000 persones.

Cantarell ha explicat que la presidenta de la cambra "ha mostrat interès pel document" i ha assegurat que, a partir d'ara, s'iniciaran els tràmits perquè pugui aconseguir-se l'adhesió del Parlament al document.

Carrera ha demanat que el nou Parlament reculli el compromís de la lluita contra la pobresa amb "contundència" i amb la implicació de tots els partits, i ha avisat que faran un seguiment dels compromisos que la cambra adquireixi.

Crespo ha subratllat que, després de constatar que un de cada cinc catalans és pobre, les entitats demanen un canvi de model econòmic i social per treballar cap a una justícia social per tal d'abordar 12 fronts contra la desigualtat.