Els usuaris tenen una permanència mitjana a les residències de 2,5 anys
BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -
L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) ha demanat aquest dilluns a les administracions que potenciïn els recursos assistencials professionals, "generadors d'activitat econòmica, llocs de treball estable i de cohesió social", ha explicat la seva presidenta, Cinta Pascual, en roda de premsa.
En la presentació de l''Informe Econòmic i Social Acra 2016', realitzat al costat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha alertat que gairebé la meitat de les prestacions econòmiques, el 48,2%, correspon a l'atenció a l'entorn familiar, un dels percentatges més elevats a Espanya, ha informat Acra en un comunicat.
L'informe assenyala que la facturació del sector a Catalunya ascendeix a 1.121 milions d'euros, dels quals el 42% torna a l'administració en concepte de seguretat social, IRPF i impostos.
"Si ens fixem en aquestes dades, el sector de la dependència s'ha de considerar com una inversió i no una despesa", ha afirmat Pascual, que ha xifrat en 470.000 euros la quantitat total per a aquests conceptes.
L'informe, que per primera vegada inclou dades extretes del mateix sector, assenyala que la permanència dels usuaris als centres és de 2,5 anys de mitjana i que el preu mitjà de la plaça se situa en els 1.984,25 euros.