500 persones esperen la seva sortida i alguns el saluden al crit de 'Visca el Rei'
TARRAGONA, 16. (EUROPA PRESS)
El rei Felip VI ha destacat aquest dilluns que les "dècades d'estabilitat política i de progrés" d'Espanya han estat claus a l'hora d'aconseguir esdeveniments com el dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.
Ho ha assenyalat en el seu discurs pronunciat durant la constitució del Comitè d'Honor del certamen olímpic, que ha subratllat que és una "molt bona oportunitat" per a Catalunya i Espanya de seguir avançant cap al futur i d'augmentar el prestigi espanyol al mediterrani.
"És una oportunitat també per ser conscients i reconèixer que aquest prestigi i oportunitat, assolits després de dècades d'estabilitat política i de progrés, ens l'hem guanyat a pols cada vegada que hem estat escollits" per organitzar esdeveniments d'aquest tipus, ha recalcat.
També ha assenyalat que la constitució del comitè d'honor ha permès posar de relleu el "compromís, la unitat i el sentit de la responsabilitat" que caracteritza els espanyols a l'hora d'organitzar un esdeveniment de rellevància internacional.
Segons Felip VI, Tarragona és una autèntica referència d'una mil·lenària Hispània que va aconseguir moments d'esplendor durant l'estada de l'emperador August, en què Tarragona es va convertir en capital de l'Imperi romà.
"Poques vegades el Mediterrani ha estat tan unit com llavors", ha rememorat el Rei, que ha recollit aquesta herència històrica per tornar a situar Tarragona en un lloc preeminent del Mediterrani.
S'ha fet eco de l'esperit dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 com un exemple per posar l'"il·lusionant" certamen del 2017 al servei de tots.
Ha ressaltat el poder de l'esport com a "eina per a la convivència, el respecte i la tolerància", i ha exalçat que, una vegada més, es converteix en un instrument que proporciona dignitat i desenvolupament físic i intel·lectual de les persones.
Es tracta dels XVIII Jocs Mediterranis, els tercers que tenen lloc a Espanya, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat conscient de la rellevància internacional de l'esdeveniment, que ha constatat que arriba en un moment econòmic difícil.
També ha remarcat: "Aquest acte posa de manifest una característica que ens defineix com a país: la responsabilitat", i ha observat que l'efemèride esportiva és també una motivació extra per dotar la ciutat de noves instal·lacions, renovar les ja existents i vertebrar la ciutat.
COMITÈ OLÍMPIC INTERNACIONAL I ESPANYOL
A l'acte, de caràcter institucional i al qual han acudit 200 persones, també hi han participat el conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs; el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso; el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, i el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco.
A les portes del Teatre de Tarragona, 500 persones l'han esperat a la sortida, i els més pròxims al rei Felip l'han saludat al crit de 'Felip, Felip' i 'Visca el Rei i visca Espanya'.
Després, el Rei s'ha dirigit a la Tàrraco Arena Plaça, per visitar l'espai on tindran lloc algunes de les competicions del certamen olímpic, l'organització de les quals serà un dels primers reptes que encari el comitè d'honor.
L'antiga plaça de toros de Tarragona, obra d'estil modernista dissenyada i construïda sota la direcció de l'arquitecte Ramón Salas Ricomà el 1833, va ser remodelada per dotar-la d'una cúpula metàl·lica i permetre esdeveniments de tota mena.
Una de les tasques del Comitè d'Honor passa per fomentar les relacions i col·laboració d'entitats i institucions, a més de tenir una funció simbòlica de suport a l'organització del certamen.