Actualitzat 22/09/2024 18:29

El III Andorra Taste tanca amb 35.000 degustacions paral·leles a les jornades professionals

Una imatge de l'esdeveniment
ANDORRA TASTE

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 22 set. (EUROPA PRESS) -

La III Trobada Internacional de Gastronomia d'Alta Muntanya 'Andorra Taste' ha acabat aquest diumenge per la tarda a Escaldes-Engordany amb 35.000 degustacions venudes en tres dies durant la seva fira gastronòmica popular, paral·lela a les jornades professionals.

Els organitzadors celebren en un comunicat una "alta assistència de públic malgrat la pluja" tot el cap de setmana, i han destacat que entre les tapes més demandades han estat les dels restaurants El Celler d'en Toni (Andorra la Vella), Hincha (Escaldes-Engordany) i Kao (Soldeu).

El director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha dit que "s'ha notat que la gent té ganes de viure l'esdeveniment", per l'afluència de públic aquests tres dies.

JORNADES PROFESSIONALS

En les jornades professionals, cuiners andorrans han compartit experiències amb xefs arribats d'altres muntanyes i altres latituds, i han comptat amb "un miler d'inscrits" (presencials i online) que han seguit les ponències proposades des d'una trentena de països.

Enguany hi han estat, entre altres, els cuiners nòrdics Filip Gemzell, Soren Selin i Christopher Haatuft, el francès Frédéric Molina, els espanyols Elena Arzak i David Yárnoz, i el fundador del moviment de la Cuina Nòrdica Claus Meyer, a més de Carme Ruscalleda, que ha rebut l'Andorra Taste Award 2024.

Els organitzadors han destacat que tots ells també són firmants del Manifest d'Andorra, un document sorgit en el I Andorra Taste per impulsar els territoris de muntanya i el seu patrimoni culinari, i que suma 155 productors i xefs.