Publicat 17/01/2023 16:26

Andorra promou a Fitur la seva oferta turística i gastronmica

L'estand d'Andorra en l'edició 2022 de Fitur
ANDORRA TURISME

El Principat ser el país convidat en la nova edició de Madrid Fusión

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 17 (EUROPA PRESS)

Andorra participar durant les prximes dues setmanes a Fitur i Madrid Fusión per consolidar la seva oferta com a destinació turística i promocionar la gastronomia d'alta muntanya.

Segons ha informat aquest dimarts Andorra Turisme, Andorra tindr un estand al pavelló 4 de Fitur, on s'agruparan 16 empreses del sector turístic del Principat, amb les estacions d'esquí, hotels, balnearis o empreses de transport, entre d'altres.

La voluntat és continuar consolidant el país com una destinació turística de referncia, a més de donar a conixer tota l'oferta, les novetats del 2023 i els esdeveniments més importants de l'any.

Entre els esdeveniments esportius que es donaran a conixer destaquen les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, l'Andorra Multisports Festival, la Copa del Món de BTT o l'arribada i sortida de la Volta a Espanya, entre d'altres.

En l'mbit cultural destaca el nou espectacle del Cirque du Soleil, que es far al juliol i suposar el des aniversari de l'esdeveniment al Principat, per la qual cosa es preveu una edició especial, i la segona edició de l'Andorra Taste, que far del 13 al 17 de setembre.

Durant tot el certamen, s'aprofitar per fer diferents trobades amb professionals del sector turístic, operadors turístics i periodistes de la premsa internacional per donar a conixer Andorra.

En aquesta edició de Fitur també s'ha previst la presentació d'Unnic, el nou complex d'oci integral que incorporar el primer casino del país i que també disposar d'una mplia oferta d'entreteniment i gastronomia.

GASTRONOMIA

D'altra banda, del 23 al 25 de gener Andorra participar com a país convidat en la nova edició de Madrid Fusión, un dels congressos internacionals de referncia del món gastronmic que també se celebra al recinte d'Ifema.

La presncia d'Andorra permet continuar treballant en el posicionament i reconeixement de la gastronomia d'alta muntanya, un aspecte que ja es va donar a conixer durant la celebració de l'Andorra Taste el passat mes de setembre.

Segons es detalla, el congrés tindr 190 expositors i preveu l'assistncia de més de 20.000 visitants, per la qual cosa es creu que pot ser un aparador perfecte per promoure la gastronomia andorrana.

Andorra disposar d'un estand de 24 metres quadrats al pavelló 14 i s'oferiran degustacions elaborades amb productes autctons com embotits, formatges, cerveses, mels o licors, entre d'altres.

En concret, hi haur representats 14 productors locals de productes agrícoles i artesans del Principat i dos xefs reconeguts d'Andorra oferiran un parell de ponncies durant el congrés.

El primer 'show cooking' ser el dilluns 23 de gener i anir a crrec de Dolors Pal, del restaurant Borda Raubert, i de Carles Flich, de Can Manel, per fer un viatge des dels orígens de la cuina andorrana fins a les noves tendncies, les quals mantenen l'essncia andorrana.

L'endem, ser el torn dels xefs Jordi Grau i Francis Paniego, del restaurant Ibaya, guardonat amb una estrella Michelin, que presentaran una conferncia sobre la cuina d'alta muntanya.

Així mateix, el dilluns 23 també s'oferir un dinar oficial al restaurant del mateix pavelló, elaborat per Flich i Pal, durant el qual es podran provar plats de la cuina tradicional de muntanya maridats amb productes andorrans.