Publicado 22/07/2024 15:45

Andorra Taste premiarà Carme Ruscalleda i tindrà els països nòrdics com a territori convidat

Presentació de la tercera edició de l'Andorra Taste
ANDORRA TURISME

La 3a edició de l'esdeveniment inclou una jornada per conèixer el Principat

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 22 jul. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició d'Andorra Taste, l'esdeveniment sobre cuina d'alta muntanya, premiarà la xef catalana Carme Ruscalleda amb l'Andorra Taste Award per reconèixer la seva "llarga trajectòria professional i internacional".

Així ho informa Andorra Turisme en un comunicat en el qual destaca que Ruscalleda és "l'única dona" a aconseguir 7 estrelles Michelin: tres a l'antic restaurant Sant Pau, dues al Sant Pau de Tòquio (Japó) i dues més al Moments, que actualment regenta el seu fill Raül Balam.

Ruscalleda agafarà el relleu al xef peruà Gastón Acurio, que va rebre el mateix reconeixement l'any passat, i al cuiner francès Michael Bras, que va ser el primer premiat en l'edició d'Andorra Taste 2022.

Andorra Taste se celebrarà del 18 al 22 de setembre i el territori convidat seran els països nòrdics, que amb el lema 'Altitud versus latitud' diferents ponents de Dinamarca, Noruega, Suècia i Finlàndia explicaran com l'"elegància i autenticitat" de la cuina nòrdica ha aconseguit posar aquesta zona en el mapa gastronòmic mundial.

Concretament, seran presents a l'auditori del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany xefs com Filip Gemzell (restaurant Äng**, Suècia), Soren Selin (AOC**, Dinamarca), Albert Franch i Luka Balac (Nolla*, Finlàndia) i Christopher Haatuft (Lyyeket*, Noruega).

JORNADES PROFESSIONALS I POPULARS

Com en les dues edicions passades, Andorra Taste es divideix en dos vessants: les jornades professionals, gratuïtes i destinades al sector gastronòmic en format congrés, i les jornades populars obertes a tot el públic.

En la part professional s'han previst ponències d'Elena Arzak (Arzak***), Raül Balam (Moments**), Ricard Camarena (Ricard Camarena**), David Yárnoz (Molino de Urdániz**), Frédéric Molina (Moulin de Léré*), Jordi Grau (Ibaya*), Àlex Kinchella (La Cort de Popaire) i Rodrigo Martínez (Beç), entre d'altres.

A més a més, com a novetat, s'ha inclòs una jornada de descobriment de l'alta muntanya el dia 20 al matí, durant la qual els xefs podran "conèixer de primera mà" el territori del Principat d'Andorra.

Les jornades populars s'inauguraran el dia 20 al migdia i duraran tot el cap de setmana, amb 20 establiments del país que oferiran propostes de la seva cuina en format platet a un preu de 4 euros.

Andorra Turisme assegura que a causa de l'èxit d'altres edicions, l'oferta del Taste Popular també inclou tallers infantils, 'showcookings', 'masterclass' i música en directe d'artistes andorrans.

DINAMITZACIÓ

La cònsol (alcaldessa) d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha destacat que Andorra Taste és una proposta que "ajuda a dinamitzar" la parròquia (municipi) fora de la temporada alta.

Per la seva banda, el ministre de Turisme, Jordi Torres, ha recordat que l'any passat "es van superar totes les expectatives" amb 491 assistents en la part professional i la venda de 31.142 consumicions en les degustacions al carrer.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés