BARCELONA 28 ago. (EUROPA PRESS) -
Barcelona iniciarà al setembre una prova pilot finançada per la Unió Europea en la seva xarxa de clavegueram per reduir els abocaments d'aigües residuals no-tractades i millorar així la qualitat de les seves platges, ha informat aquest dimarts l'Ajuntament en un comunicat.
La prova vol millorar la gestió integral de les clavagueres per evitar que s'aboquin aigües residuals no tractades a rius o platges, cosa que actualment passa en períodes de pluges intenses o perllongades, quan el volum d'aigua transportat per les canonades supera la capacitat de les plantes depuradores i pot desbordar-se i abocar-se sense haver estat tractada.
La prova, que començarà l'1 de setembre d'aquest any i acabarà el 31 de desembre del 2021, compta amb un pressupost de 2.274.164 euros dels quals el 60% són fons europeus i es durà a terme simultàniament a Berlín per millorar la qualitat dels rius de la ciutat.
UN 30% MENYS
S'espera reduir un 30% l'impacte sobre el medi ambient de la càrrega contaminant abocada durant les pluges, millorar la qualitat microbiològica de l'aigua mitjançant equips que la mesuren en temps real, minimitzar els riscs sanitaris per als banyistes i augmentar la consciència ciutadana sobre l'impacte per al mitjà i la sortida de les aigües fluvials.
El projecte, liderat pel centre tecnològic Eurecat, compta amb la participació de l'Ajuntament, Asada Sistemas, Barcelona Cercle de l'Aigua i el Centre d'investigació de l'aigua de Berlín.
El responsable de Tecnologia de l'Aigua d'Eurecat, Xavier Martínez, ha augurat que el projecte "tindrà un impacte directe en la qualitat de les platges" i ajudarà a millorar més del 10% d'aigües de bany que no es consideren excel·lents.
El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona