Actualitzat 13/11/2024 17:05

L'església barroca de Sant Sever enllestirà les obres de restauració al desembre

Obres de restauració de l'església de Sant Sever a Barcelona
DAVID OLLER - EUROPA PRESS

S'han trobat elements arquitectònics i decoratius que no han patit desperfectes

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

L'església de Sant Sever a Barcelona acabarà aquest desembre les obres de restauració, que van començar el 2019, durant les quals s'han trobat elements arquitectònics i decoratius propis del barroc que no han patit desperfectes després de la Guerra Civil.

L'arquitecte que dirigeix la restauració, Joan Claudi Minguell, ha explicat a Europa Press que els treballs han constatat que es tracta de l'església barroca "més ben conservada" de Barcelona, ja que forma part dels quatre edificis religiosos del districte de Ciutat Vella que no es van cremar durant la Guerra Civil.

Minguell espera que l'església de Sant Sever recuperi el seu ús habitual després de 5 anys tancada al públic.

El temple, que es va edificar entre 1699 i 1704, està situat al carrer Sant Sever, concretament a la part posterior del Palau de la Generalitat.

Segons Minguell, la seva ubicació ha estat clau perquè l'edifici no hagi patit desperfectes "gràcies a l'anell de protecció dels Mossos d'Esquadra" per protegir la Generalitat.

L'última restauració, amb data de 1911, va anar a càrrec de l'arquitecte Josep Maria Pericas, que va intervenir en la façana principal i també en alguns dels elements de l'interior de l'edifici.

SEGONA I ÚLTIMA FASE

La primera fase de les obres de l'actual restauració s'ha centrat en l'estructura arquitectònica de l'edifici i, un cop finalitzada, s'han dut a terme alguns treballs en elements decoratius de l'interior, a més del retaule, les tribunes, la coberta i l'òrgan, entre d'altres.

Les obres de l'edifici religiós, propietat de la catedral de Barcelona, s'han dut a terme gràcies a subvencions atorgades per la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

BIGUES DEL SEGLE XIV

Minguell ha destacat el descobriment d'unes bigues de fusta amb restes de policromia que "probablement podrien ser del segle XIV" i que es van fer servir per reparar part de l'estructura de la part inferior de la coberta, segons ell.

"En la reparació del segle XIX van fer servir materials que es desaprofitaven, propis d'avantpassats medievals policromats i els van utilitzar com a suport", ha explicat l'arquitecte.

 

Contador