La represa dels treballs està condicionada a alguns ajustos i a l'entrega de documentació administrativa
ACN
Roses.-L'Ajuntament de Roses ha aprovat en junta de govern concedir la llicència per fer les obres exteriors del nou Bulli1846. La represa dels treballs està condicionada a petits ajustos com definir constructivament els acabats dels Worksharing i Brainstorming i a l'entrega de documentació administrativa. L'alcaldessa, Montse Mindan, ha assegurat que és un tràmit normal i que la concessió del permís és una molt bona notícia per al municipi. "Crec que les propostes de modificació que s'han fet han servit per anar millorant el projecte i, tot i que trigarem més temps, el resultat serà més òptim", ha dit. Els promotors del projecte fa mesos que avancen en les obres interiors del nou edifici però van haver d'aturar les de l'exterior pendents dels permisos. A l'estiu, Urbanisme va donar llum verda al projecte i ara el consistori els ha atorgat la llicència. Els treballs inclouen un aparcament, un centre de recepció per a visitants i la restitució de vegetació.
Les obres per aixecar el nou Bulli1846 es van iniciar el mes de març de 2015 després d'un primer canvi al projecte inicial, que preveia una ampliació respecte de la superfície de l'antic restaurant de fins al 50%. La situació obligava a la Generalitat a buscar fórmules legals per permetre aquesta actuació en un espai ubicat en ple Parc Natural del Cap de Creus perquè la normativa vigent només permetia ampliar-lo en un 20%. Finalment, el xef i promotor del projecte, Ferran Adrià, va anunciar que només tiraria endavant la reforma permesa. Els treballs, però, es van haver d'aturar per primer cop un any després perquè les obres que s'estaven fent a l'exterior del complex no tenien autorització. Els promotors van presentar un projecte complementari. El mes de maig de l'any passat, l'Ajuntament els va denegar el permís d'obres perquè els treballs previstos no s'ajustaven a les condicions fixades i les noves edificacions projectades no complien amb el Pla Especial de la zona, que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus. El mes de juny el consistori va donar llum verda al text refós presentat per adequar-s'hi i el document es va trametre als diferents organismes dependents de la Generalitat perquè emetessin informes favorables. A l'estiu, Urbanisme va donar el vistiplau al projecte i, finalment, aquest dilluns la junta de govern de Roses ha acordat concedir-los la llicència d'obres per fer les obres exteriors. L'actuació inclou un aparcament, un espai per a la rebuda de visitants i la restitució de la vegetació així com alguns canvis als edificis anomenats Worksharing i Brainstorming. La represa de les obres està condicionada, precisament, a algunes concrecions i a l'aportació de documentació administrativa. En concret, demanen als promotors que defineixin constructivament els acabats exteriors d'aquest dos edificis (el de Worksharing i el dedicat al Brainstorming) i que construeixin una servitud de pas que autoritzi el pas de les instal·lacions d'aigua pel subsòl públic de la carretera de Roses fins a cala Jóncols. També els demanen acreditar l'autorització de l'ACA per a l'execució de les obres i la presentació del conveni amb la Endesa per a la modificació de la xarxa elèctrica actual, entre d'altres. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assegurat que la concessió del permís és una molt bona notícia per al municipi. En aquest sentit, ha dit que ho és per dues raons. "Una perquè esperem que aquest sigui l'últim modificat del projecte però, fins i tot, el fet de modificar-lo el que fa és millorar-lo i demostra que es tenen ganes de fer bé les coses i que el resultat serà fantàstic", afirma Mindan. Un "laboratori expositiu"El nou equipament on fins l'any 2011 s'ubicava el que va ser durant cinc anys el millor restaurant del món vol convertir-se en un "laboratori expositiu". Segons va explicar el mateix Ferran Adrià a l'ACN el mes de març de l'any passat, l'espai comptarà amb un equip creatiu de gent treballant i fent recerca sobre l'eficiència en innovació. També hi haurà una part expositiva sobre el procés de creació gastronòmica.