Publicado 18/07/2024 14:04

Barcelona invertirà 100 milions d'euros fins al 2030 per millorar l'ocupació juvenil

Jaume Collboni en l'acte de presentació del Pla per a l'Ocupació Juvenil de Qualitat 2024-2030
BARCELONA ACTIVA

Collboni assenyala que vol fer de la ciutat "un espai d'oportunitats"

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 100 milions d'euros fins al 2030 per millorar l'ocupació juvenil, dins el Pla per a l'Ocupació Juvenil de Qualitat 2024-2030 (POJQ), el full de ruta de polítiques d'ocupació juvenil a la ciutat durant els pròxims set anys.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat el pla en un acte aquest dijous, en què també han assistit entitats, patronals, sindicats i agents de la ciutat vinculats a l'ocupació juvenil, i ha destacat tres aspectes en els quals treballar: la formació, l'ocupació i l'habitatge.

Ha remarcat la voluntat de "fer de Barcelona un espai d'oportunitats" i ha destacat l'atur juvenil i la precarietat com un dels grans combats, ha dit.

"El nostre objectiu és que tots els joves tinguin l'oportunitat de formar-se, que tots els joves puguin trobar el lloc de feina al qual aspiren, i ho aconseguirem", ha afirmat Collboni.

"MIRADA TRANSVERSAL"

La regidora de Promoció Econòmica i Treball i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha detallat que el pla està enfocat en joves de 16 a 29 anys, i que mira de "tenir una mirada transversal més enllà de l'edat", atès que, textualment, haver nascut en una franja de temps no determina les oportunitats, sinó que cal tenir en compte les necessitats de cada jove.

El pla s'ha elaborat amb la participació de les entitats representants de la Taula d'Ocupació Juvenil (integrada per entitats juvenils, Pimec, Foment, el Consell de la Joventut i el SOC), que ha aprovat l'estratègia i serà l'òrgan central de govern i desplegament del pla.

13,3 MILIONS EL 2024

Dels 100 milions d'euros, 13,3 s'invertiran aquest 2024 i el pla preveu atendre 30.000 joves cada any, amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Consorci d'Educació de Barcelona, la Fundació BCNFP i altres agents econòmics i socials de la ciutat.

Per desenvolupar el POJQ, que agafa el relleu a l'anterior Pla de Foment de l'Ocupació Juvenil 2020-2023 i s'emmarca en l'Acord Barcelona per a l'Ocupació de Qualitat (ABOQ), s'han definit deu línies estratègiques, entre les quals destaquen una ocupació de qualitat, inclusiva i equitativa, formació de qualitat, encaix del món formatiu i el mercat de treball, i un impuls a l'orientació professional i vocacional.

Aquestes línies tenen l'objectiu de donar resposta a vuit reptes, com reduir les taxes d'abandonament prematur dels estudis, els percentatges de joves inactius involuntaris i la inestabilitat i precarietat laboral, entre d'altres.

ACCIÓ 2024-2025

L'estratègia es desplegarà amb plans d'acció bianuals, el primer dels quals (2024-2025) comptarà amb una cartera de serveis, com el Convent de Barcelona Activa, el Pla Director de la Formació Professional·litzadora a Barcelona i el Servei d'Ocupabilitat Juvenil, entre d'altres.

També es preveuen 20 projectes, com el desplegament de l'Oficina FP Empreses, el nou programa de subvencions Crea Feina, el reforç dels Punts de Defensa dels Drets Laborals i la nova línia de formacions gratuïtes d'idiomes dirigides a joves Reskilling Idiomes.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés