Gil anuncia la creació d'una comissió de seguiment per aconseguir "més i millors drets"
BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -
L'Ajuntament de Barcelona va atendre 3.783 persones que van presentar consultes a través dels Punts de Defensa de Drets Laborals (PDDL) durant el 2024, un 6,3% més que l'any anterior, i les quals van participar en un total de 4.843 sessions d'assessorament tant individuals com grupals.
Ho ha indicat la regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, en un acte aquest dimarts per fer balanç del servei juntament amb el secretari de la Regió Metropolitana de Barcelona de la UGT, Omar Minguillón, i la secretària de Noves Realitats del Treball i Política Territorial de CCOO, Emília Macías.
Gil ha assenyalat la "important tasca" duta a terme a través dels PDDL per la defensa dels drets laborals dels barcelonins i aconseguir que l'ocupació de qualitat, en les seves paraules, no només sigui un mantra, sinó una realitat.
També ha anunciat la creació d'una comissió formada per la diferents entitats que participen en el servei per procurar un "seguiment més precís que permeti aconseguir més i millors drets laborals a la ciutat".
Aquesta comissió mirarà d'aportar un conjunt d'indicadors que contribueixin a establir una evolució de l'ocupació de qualitat a la ciutat, i s'emmarca dins l'Acord de Barcelona per l'Ocupació de Qualitat (ABOQ).
UN 68% DE DONES
Entre les persones ateses durant l'any, una mitjana de 315 al mes, Gil ha assenyalat que un 68% eren dones i un 73,8% provenien dels 6 districtes considerats d'"atenció prioritària", amb indicadors socioeconòmics per sota de la mitjana de la ciutat.
Atenent els sectors, el 16,8% dels usuaris dels PDDL estaven vinculats amb el comerç i el 9,6% amb activitats de tipus administratiu, i per nivell d'estudis, gairebé la meitat dels atesos tenia la secundària, un 43% estudis universitaris i un 8% la primària o no tenia estudis.
Pel que fa a l'origen, el 62% dels atesos eren de procedència espanyola, un 24% de fora de la Unió Europea, principalment de nacionalitat colombiana i veneçolana, i un 13,3% d'algun país comunitari, un 22,2% dels quals eren de nacionalitat italiana.
JOVES
Un altre dels serveis dedicat a oferir assessorament sobre drets laborals a Barcelona és el dirigit als joves, creat pel Departament de Joventut de l'Ajuntament el 2022, i que aquest any ha atès 4.854 consultes de 3.158 persones.
La majoria de les assessories s'han dirigit a menors de 25 anys (1.819), seguits pels compresos entre els 25 i 29 anys (755) i els més grans de 30 (584), i les principals consultes han estat sobre els contractes, el conveni col·lectiu, la nòmina, la quitança, reclamacions d'acomiadament i prestacions laborals.
El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona