BARCELONA 7 març (EUROPA PRESS) -
Més de 2.000 alumnes de dos a 17 anys d'11 centres educatius del barri barceloní del Raval han participat al programa 'Apadrina el teu equipament' des que es va engegar el 2013 com un projecte d'innovació pedagògica pioner a la ciutat per apropar la cultural del barri als estudiants i a les seves famílies.
La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha destacat aquest dimarts en roda de premsa per presentar la quarta edició del programa que el seu objectiu és fomentar la interacció entre els veïns i els equipaments culturals --nombrosos al barri--, adaptant l'oferta a les diverses etapes escolars i al currículum acadèmic.
El programa --coordinat per la Fundació Tot Raval amb el suport de Raval Cultural dins del Pla d'Educació de Ciutat Vella, l'Ajuntament i la Generalitat, entre uns altres-- impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius per desenvolupar projectes al llarg del curs escolar, amb activitats dins de l'aula i en els equipaments.
Entre els grans equipaments culturals participants figuren el CCCB, el Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim de Barcelona, la Fundació Joan Brossa, la Filmoteca de Catalunya, el Memorial Democràtic, el Palau Güell, el Macba, l'Arts Santa Mònica i el Csic-Imf.
Pin ha destacat que es tracta d'un projecte pioner que s'ha de poder exportar a altres barris, i ha defensat que el Raval és pioner a cercar mecanismes perquè la cultura sigui una eina de cohesió social, després del que ha advocat per seduir a altres equipaments perquè s'adhereixin al programa.
El director de la Fundació Tot Raval, Òscar Esteban, ha ressaltat que la fundació és un espai de trobada entre els actors i les organitzacions del barri per treballar de forma cooperativa alineant els recursos dels quals disposa el barri, i ha destacat que cada any creix el projecte "amb la implicació dels equipaments i els centres educatius".
La coordinadora d'educació del Macba, Ariadna Miquel, ha destacat que "la gran utilitat del programa és treballar en projectes de llarga durada" amb el professorat, els alumnes i les seves famílies.
La professora Úrsula Oms, d'un dels centres participants, l'Institut Miquel Tarradell, ha explicat l'experiència de 35 alumnes del cicle mitjà d'atenció a persones amb dependència, que han organitzat visites guiades i tallers sobre els equipaments per a persones depenents.
El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona