Publicat 28/11/2023 21:56

AMP.- Agro.- Disfrutar (Barcelona) i Noor (Crdova) aconsegueixen la tercera Estrella Michelin

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas abans de l'acte
LORENA SOPENA - EUROPA PRESS

Els 13 restaurants que la tenien la conserven

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

Els restaurants Disfrutar (Barcelona) i Noor (Crdova) han estat guardonats amb la seva tercera Estrella Michelin, i els 13 que ja les tenien les han conservat.

S'ha anunciat aquest dimarts a la Gala de la Guia Michelin 2024, celebrada en el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) que gestiona la Fira de Barcelona.

EDUARD XATRUCH (DISFRUTAR)

L'organització ha destacat la creativitat que es troba en els plats del restaurant barceloní, portat pels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, així com que estan "a l'avantguarda culinria".

En el seu discurs, Xatruch ha agrat, en nom dels tres, el suport que han rebut dels seus equips i famílies: "Des del primer dia que decidim ser cuiners, ens han recolzat i han fet que estiguem aquí".

El cuiner ha assegurat que no esperaven el guardó amb el qual han estat distingits a la Guia Michelin 2024.

PACO MORALES (NOOR)

Del restaurant cordovs, del xef Paco Morales, ha subratllat que és un "autntic 'projecte cultural'", que busca recuperar l'essncia histrica de la cuina andalusina.

Morales ha mostrat la seva emoció pel guardó i ha explicat que qualsevol cuiner "somia amb aquesta meta".

Ha agrat el suport dels seus pares, la seva parella i "tots els integrants de l'equip Noor: "Ha estat increble".

XEFS AMB 3 ESTRELLES

Els cuiners que han mantingut les tres Estrelles Michelin són Jordi Cruz (ABaC, a Barcelona), Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, a Barcelona), Martín Berasategui (Lasarte, a Barcelona, i Martín Berasategui, a Lasarte-Oria, Guipúscoa), Pedro Subijana (Akelarre, a San Sebastián, Guipúscoa) i Toño Pérez (Atrio, Cceres).

També la conserven Quique Dacosta (Quique Dacosta, a Dénia, Alacant), Ángel León (Aponiente, a El Puerto de Santa María, Cadis), Dabiz Muñoz (DiverXO, a Madrid) i Eneko Atxa (Azurmendi, a Larrabetzu, Bizkaia).

I a més segueixen amb la tercera els germans Joan, Josep i Jordi Roca (Celler de Can Roca, a Girona), Jesús Sánchez (Cenador de Amós, a Villaverde de Pontones, Cantbria), i Juan Mari Arzak (Arzak, a san Sebastián, Guipúscoa).