Torrent assenyala l'impacte en la productivitat dels valors del comer de proximitat
BARCELONA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -
El president de la Generalitat, Pere Aragons, ha destacat "la perseverana i la capacitat d'innovació constant" de la Drogueria Rovira de Barcelona, guardonada amb el Premi Nacional de Comer 2022.
En l'acte de lliurament del guardó celebrat aquest dijous a Barcelona, en el qual també ha participat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, Aragons ha assegurat que aquestes són "les millors característiques del comer de proximitat" de Catalunya, juntament amb l'especialització i el servei al client.
El president de la Generalitat ha defensat que aquesta activitat "té un valor que va més enll" de l'econmic i que --en les seves paraules-- genera cohesió social i proporciona vida, per la qual cosa ha manifestat el compromís del Govern d'enfortir-lo.
El propietari de la Drogueria Rovira, Ramon Segarra, ha definit el comer de proximitat com "un exemple de gestió, sacrifici i treball continuat durant generacions".
GUARDONS
Els Premis Nacionals de Comer també han reconegut a títol pstum el propietari del bar Pinotxo, Joan Bayén (Juanito), per ser "el personatge més icnic del també icnic Mercat de la Boqueria" i el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni per fusionar la tradició dels mercats i la literria.
La Mariposa Negra Bar de Barcelona ha estat destacat com el local més innovador; l'establiment Suela-Rpid de Mollerussa (Lleida), com el més sostenible, i l'actuació 'Vic Shopping Mazazine' (VSM) de Vic Comer (Barcelona), amb el premi a la iniciativa collectiva.
En el mateix acte, Aragons i Torrent han lliurat els Premis Nacionals d'Establiments Centenaris, que han guardonat set establiments amb més de 150 anys d'histria i 21 que han arribat al segle, entre els quals els mercats municipals barcelonins Mercat del Clot i de Sant Gervasi.
LA TECNOLOGIA, UN "ALIAT"
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha cridat a fer que les disrupcions tecnolgiques siguin un aliat i no pas un enemic per preservar el "model catal de comer", que a parer seu genera prosperitat econmica i configura un paisatge urb i hum.
Ha vinculat els principis i valors que veu en el comer catal --com la sostenibilitat, l'adaptabilitat i la innovació-- amb la productivitat: "La ciutadania reclama de nosaltres aquests elements inseparables, que són importantíssims per construir la societat del futur que volem".
Torrent ha xifrat en uns 80.000 els establiments de proximitat a Catalunya, que compten amb uns 500.000 treballadors.