TARRAGONA 18 nov. (EUROPA PRESS) -
Caprabo i la Federació Catalana DOP-IGP han celebrat la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat del Calçot de Valls amb segell d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i l'Arròs del Delta de l'Ebre, amb segell de denominació d'origen protegida (DOP), informen en un comunicat conjunt aquest dilluns.
L'esdeveniment s'ha celebrat a l'espai Chef Caprabo del centre comercial l'Illa Diagonal de Barcelona i ha ofert un 'showcooking' amb un menú degustació maridat amb vins de la DO Empordà i de la DO Terra Alta.
La jornada gastronòmica s'emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, que té com a objectiu posar en valor els productes pròxims, de qualitat i de temporada.
Hi han estat presents el president del Consell Regulador de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre, Marcel Matamoros; el president de la IGP Calçots de Valls, Dalmaci Clofent; la directora de la Federació Catalana DOP-IGP, Sònia Pina, i el responsable de Producció de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero.
Pina ha destacat la importància d'aquestes jornades, que permet ampliar el "treball divulgatiu i posar en valor els aliments existents a Catalunya amb aquests segells de qualitat".