BARCELONA 6 febr. (EUROPA PRESS) -
L'empresa catalana Casa Tarradellas ha invertit 25 milions d'euros en el seu segon molí de blat propi a Vic (Barcelona), que s'afegeix al que ja va inaugurar el 2010, informa en un comunicat aquest dijous.
El molí, que té una superfície de 1.800 metres quadrats, duu a terme tot el procés de cura del blat, des de la neteja fins a la recepció i ajust de la barreja de farina específica per a cada producte i el seu posterior emmagatzematge.
Segons l'empresa, el projecte respon al creixement que ha experimentat en la producció de pizzes i masses fresques, en què necessita el blat.
Després de la incorporació del molí, l'empresa ha adquirit una capacitat de mòlta de fins a 30 tones de blat per hora, i també una capacitat més gran d'optimització dels processos de producció i sostenibilitat.
Així mateix, amb la instal·lació de plaques solars, la companyia pot assolir un estalvi energètic del 10% en el procés de mòlta, i fins i tot del 15% en la fase de tamisat.