Publicat 08/03/2024 14:02

La Càtedra AgroBank premia un projecte sobre la inactivació de l'anisakis amb polsos elèctrics

Presentació de la Ctedra AgroBank
CAIXABANK

BARCELONA 8 març (EUROPA PRESS) -

La Ctedra AgroBank per a la transferncia del coneixement al sector agroalimentari de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte que pretén valorar si la tecnologia de polsos elctrics d'alt voltatge (PEAV) permet la inactivació en flux continu del parsit zoontic anisakis per al processament de filets sencers de llu o lluos sencers, o peixos més petits.

La recerca pretén analitzar si, mitjanant aquesta tecnologia, es pot oferir un producte de característiques sensorials similars al fresc, per garantint la completa seguretat alimentria del peix, informa CaixaBank en un comunicat aquest divendres.

"Mitjanant aquesta tcnica, no caldria una posterior congelació en cas de consumir el producte cru o amb una cocció que no garanteix la inactivació del parsit, com obliga la legislació actual", afirmen.

Es tracta d'un projecte del Grup de Noves Tecnologies de Processament dels Aliments de la Universitat de Saragossa, dirigit pel catedrtic Ignacio Álvarez, i de l'Institut Agroalimentari d'Aragó, amb la collaboració de l'empresa Scanfisk Seafood; s'emmarca en la VII convocatria d'ajuts de la Ctedra AgroBank de la UdL per a la transferncia del coneixement al sector agroalimentari i compta amb una dotació de 15.000 euros.

Enguany s'hi han presentat un total d'11 candidatures --respecte a les 7 de l'any anterior--, procedents d'universitats i centres de recerca d'Andalusia (4), Aragó (3), Catalunya (1), la Comunitat de Madrid (1), la Comunitat Valenciana (1) i Castella i Lleó (1).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés