BARCELONA 11 jul. (EUROPA PRESS) -
El cost de producció estimat de la fruita de pinyol se situa en 0,44 euros el quilo per al pagès, ha informat en un comunicat aquest dijous la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.
La forquilla està en un cost mínim de 0,417 euros el quilo i màxim de 0,464 euros el quilo, i les dades han de servir per determinar els costos de referència aproximats.
Així es desprèn de l'estudi dels costos de producció de la campanya d'enguany que ha elaborat la Conselleria amb el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
El secretari d'Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol, ha subratllat que aquesta informació és "cabdal per aportar transparència a la cadena alimentària".
El director del CREDA, José María Gil, ha remarcat l'increment del 17% del cost de producció per hectàrea i de l'11% en el cost per quilo entre la mitjana del període 2018-2022 i 2024.