Publicat 29/09/2024 10:57

Europastry assenyala com a riscos del seu negoci el nombre de competidors i els preus de l'energia

Imatge de recurs de croissants
Europa Press

També subratlla la seva dependència del mercat espanyol

BARCELONA, 29 set. (EUROPA PRESS) -

L'empresa especialitzada en fleca congelada Europastry ha assenyalat entre els principals factors de risc per al seu negoci el nombre "significatiu" de competidors i els preus de l'energia.

Així consta en el fullet que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), consultat per Europa Press, en el qual consta la seva previsió de debutar en borsa el pròxim 10 d'octubre amb un preu d'entre 15,85 i 18,75 euros per acció.

La companyia ha explicat que la indústria de la fleca congelada està "fragmentada" i ha advertit de l'impacte que tindria una tendència descendent dels preus en els seus marges i beneficis, mentre que ha valorat que no adherir-s'hi repercutiria negativament en les vendes.

Així mateix, ha avisat que "depèn de diverses fonts d'energia per operar" --ha enumerat electricitat, gas natural i gas propà-- i ha dit que la despesa en energia ha representat el 9,8% de les seves despeses operatives el primer semestre de l'any, que el 2023 va ser del 14,2% i el 2022 del 17,7%.

Europastry també ha posat l'accent en què les seves operacions estan "severament concentrades" en el mercat espanyol, que el primer semestre del 2024 va aportar el 42,7% de la seva facturació neta.

CAPITAL I LIDERATGE

L'empresa especialitzada en fleca congelada ha advertit de la possibilitat de dificultats derivades de "costos excessius o retards" de les inversions de capital, i del risc que aquestes aportacions no rendeixin resultats.

També ha vinculat el seu èxit a la retenció dels "membres clau" de la direcció, entre els quals ha destacat el president executiu, Jordi Gallés, i el conseller delegat, Jordi Morral.

Continuant en matèria de recursos humans, ha opinat que "el mercat de talent és altament competitiu" i ha advertit de dificultats a l'hora de captar i estabilitzar el personal.