Publicat 10/10/2024 16:33

Ferran Adrià reivindica "la influència de l'alta cuina catalana" en la Berlin Food Week

Ferran Adrià durant la sessió magistral que ha ofert en la Berlin Food Week
GENERALITAT

BARCELONA 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El cuiner Ferran Adrià ha reivindicat "la influència de l'alta cuina catalana en la gastronomia" durant la sessió magistral que ha impartit en la Berlin Food Week pel desè aniversari de l'esdeveniment.

També s'ha acollit una exposició sobre la transcendència de la gastronomia catalana, impulsada per la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat dins les activitats internacionals de promoció de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, informa el Govern en un comunicat.

La directora de la fira, Alexandra Ambrinus, ha assegurat que Adrià ha redefinit la gastronomia moderna: "Les seves creacions i el seu llenguatge són vigents, transformant les cuines de tot el món".

TONI MASSANÉS

El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha destacat que Catalunya compta amb "una diversitat i una riquesa de productes i aliments i un coneixement gastronòmic que la fa sobresortir a nivell mundial".

Els convidats han rebut una publicació editada per Prodeca i la revista 'Cuina' sobre l'evolució de la cuina catalana en les últimes cinc dècades, titulada 'Catalunya la Cuina dels prodigis. 1975 - 2025. Cinquanta anys que han canviat la gastronomia al món'.