Actualitzat 14/12/2024 16:05

La Generalitat reconeix 83 olis d'oliva verge extra en la primera Nit de l'Oli Verge Extra

Guanyadors dels 10 millors olis d'oliva verge extra amb el conseller Ordeig
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA 14 des. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha reconegut 83 olis d'oliva verge extra amb premis en diferents categories en la primera edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya, celebrats a la Fatarella (Tarragona), informa aquest dissabte la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en un comunicat.

La primera Nit de l'Oli Verge Extra, celebrada aquest divendres, ha estat presidida pel conseller d'Agricultura del Govern central, Òscar Ordeig, i ha comptat amb prop de 200 persones representants del sector de l'oli a Catalunya, format per més de 80 varietats i cinc DOP, i amb membres de la Generalitat.

Ordeig ha manifestat que l'oli d'oliva verge extra és un aliment de gran valor al qual cal donar "el protagonisme que mereix en gastronomia" i ha destacat la importància d'aquesta primera Nit de l'Oli Verge Extra i de la celebració dels premis per dinamitzar el sector i posar en valor el producte.

La primera edició dels premis s'emmarca en la celebració de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia i té com a objectiu fomentar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d'oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya al mercat alimentari i en la restauració.

PREMIATS

Els 10 millors olis de 2024 han estat per Finques (L'Olivera SCCL), Cal Portalé Picual (Cal Portalé SCP), Mas Curró Extra (Agrícola Mas Curró SL), Oli Fontclara Arbequina (Zanotelli SL), Padrí (Josep Maria Catà Català) i Mas Curró (Agrícola Mas Curró SL).

També, Janiroc Arbequina (Euroaliment Proveïdor d'Aliments de Qualitat SLU), Ella l'Adam (Comercial Az-Azeytun XCIII SL), Janiroc Koroneiki (Euroaliment Proveïdor d'Aliments de Qualitat SLU) i Baronia de Cabacés (Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL).

Així mateix, s'han guardonat set olis en les categories: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging.

Contador