BARCELONA 19 set. (EUROPA PRESS) -
La portaveu del Govern català i consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, ha instat aquest dimecres a mantenir un model de cuina catalana "competitiu, sostenible i saludable" que reflecteixi els valors i la història, i que arribi a tota la societat.
Ho ha explicat en el marc del Tercer Congrés Català de Cuina, on ha assegurat que el Govern català es compromet amb una estratègia de país que s'ha de poder fer entre tots, ha informat la Generalitat aquest dimecres en un comunicat.
Ha remarcat la transversalitat del congrés i la capacitat de la cuina catalana de reflectir l'estat anímic de la societat, atès que és on es contraposa la hiperconnexió amb la necessitat de tornar a les arrels, de revaloritzar el que és local, de tornar a les tradicions i al patrimoni, en les seves paraules.
Així mateix, també ha asseverat que la Generalitat ha de recuperar el temps perdut perquè hi ha projectes retardats a causa de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
El congrés, impulsat per la Generalitat, l'Institut Català de la Cuina Catalana i diverses universitats catalanes, pretén elaborar una anàlisi sobre el recorregut de la cuina catalana en els últims 25 anys.