MADRID 7 ago. (EUROPA PRESS) -
El banc nord-americà JPMorgan Chase ha reduït la seva participació del 3,458% al 3,111% al capital social de Grifols, en un context marcat per l'inici de la 'due diligence' (auditoria interna) sol·licitada pel fons Brookfield i la família propietària per preparar la possible Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'exclusió sobre l'empresa catalana.
En concret, la participació del 3,111% de l'entitat bancària es distribueix entre un 0,256% de drets de vot atribuïts a les accions i un 2,855% a través d'instruments financers, que van ser notificats al supervisor aquest dilluns, 5 d'agost, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), consultats aquest dimecres per Europa Press.
Aquesta nova notificació a la CNMV, que s'ha produït després que l'entitat Bank of America aflorés una participació del 3,682% en Grifols a principis d'aquesta setmana, revela que JPMorgan Chase redueix del 0,597% al 0,256% els seus drets de vot atribuïts a les seves accions en la companyia catalana, al mateix temps que disminueix del 2,861% al 2,855% els seus drets de vot a través d'instruments financers.
D'aquesta manera, Bank of America va aconseguir superar a altres inversors com JPMorgan Chase, que posseeix ara un 3,111%. En tant, se situaria per darrere de Capital Research (4,577%) o Blackrock (4,411%).
Així, JPMorgan Chase manté més de 13 milions de títols de la companyia catalana, que al preu actual del mercat (uns 8,974 euros en l'Ibex 35) tenen un valor proper als 119 milions d'euros.
El president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann, va explicar dimarts passat que el consell d'administració de la signatura catalana ha donat resposta a la demanda d'informació realitzada per la família i el fons Brookfield, encara que va subratllar que actualment "no existeix cap oferta, acord o decisió sobre una possible transacció".
"Tampoc existeix cap garantia que Brookfield i els accionistes de referència facin una oferta", va afegir el president executiu, qui a més va assegurar que no s'ha establert cap límit temporal per presentar la 'due diligence'.
Grifols va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici net reportat de 36 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 70 milions del mateix període de 2023, mentre que el benefici net excloent extraordinaris va ser de 152 milions, i va reduir la seva ràtio de palanquejament fins a 5,5 vegades.