BARCELONA 26 nov. (EUROPA PRESS) -
Les empreses catalanes de bateries han facturat 1.044 milions, un 53% més que el 2022, tal com recull l'estudi 'Les bateries a Catalunya' elaborat per Acció, dependent de la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat, segons un comunicat aquest dimarts.
Les dades de l'estudi assenyalen que al llarg de tota la cadena de valor de les bateries hi ha 267 empreses, un 67% són pimes i un 17% start-ups, i que totes donen feina a 4.476 persones.
El 35,2% de les empreses es dedica a l'aplicació i integració de les bateries; un 21% treballa en l'àmbit de la manufactura; un 16,9% ofereix serveis d'enginyeria i consultoria; i un 15,4% es dedica a la fabricació i gestió de carregadors per a vehicles elèctrics.
Segons les conclusions de l'estudi, en els darrers cinc anys, Catalunya ha captat 971 milions d'euros en projectes d'inversió estrangera en l'àmbit de les bateries, xifra que la situa com la principal atracció d'aquestes inversions al sud d'Europa.
L'informe s'ha presentat en el congrés Battery Innovation Days, que se celebra a Barcelona fins dimecres, i al qual assisteixen participants del sector de les bateries, a més de 450 experts europeus i 800 assistents de tot Europa, que l'han seguit en línia.
EL SECTOR DE LES BATERIES
De manera global, les bateries han generat 137.000 milions de dòlars el 2023 i la Xina concentra la quota més gran de mercat (un 76%).
La Unió Europea té en marxa diversos projectes per al 2030, com la Net-Zero Industry Act que preveu que el 90% de la demanda actual de bateries que ve d'estats europeus se supleixi amb productes de fabricació europea.