BARCELONA 3 set. (EUROPA PRESS) -
L'empresa catalana Ocean Ecostructures ha creat un biomaterial per regenerar els ecosistemes marins que s'utilitza per construir estructures de regeneració d'aquests ecosistemes.
La companyia ha rebut suport i una ajuda de més de 392.000 euros d'Acció (l'agncia per a la competitivitat de l'empresa de la Conselleria d'Empresa i Treball), a través de la línia d'ajudes Nuclis d'R+D empresarial, informa la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.
El projecte també compta amb la cooperació del Centre de Desenvolupament Tecnolgic de Sistemes d'Adquisició Remota i Tractament de la Informació (Sarti) de la UPC (centre Tecnio) i l'empresa BarnaSteel, a més de la collaboració del centre tecnolgic Leitat.
PROVA PILOT
L'empresa va comenar al juliol una prova pilot a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) que consisteix a implantar les primeres mostres del material al fons marí, a l'observatori Obsea del centre Sarti, i en analitzar "la resistncia del material i el seu comportament" al llarg del cicle de vida.
La directora d'operacions de l'empresa, Mireia de Mas Romeu, ha afirmat que amb aquest procés "es fomenta l'economia circular, ja que com a matria primera s'utilitzen subproductes i excedents de dues indústries" que, d'altra banda, serien considerats residus i no es podrien reaprofitar.
"A través de la nostra tecnologia podem desenvolupar estructures basades en substrat natural que afavoreixen la formació de nous hbitats per a les espcies marines", ha explicat.
El producte final es compon de restes d'escria blanca, residus de la indústria siderúrgica i closques d'ou i de bivalves (com ara musclos i ostres) de la indústria agroalimentria, que donen lloc a un nou material conglomerat.