BARCELONA 2 abr. (EUROPA PRESS) -
Un estudi de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT), de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, ha assenyalat que el 64% del personal sanitari fa servir el català de manera habitual amb els pacients.
Es tracta de l'estudi ULAS 2020-2023 sobre l'ús de la llengua parlada i escrita per part dels professionals sanitaris dels centres públics catalans, informa l'entitat en un comunicat d'aquest dimecres.
S'ha elaborat a partir de 2.455 enquestes via internet a metges i personal d'infermeria de 209 centres d'atenció primària i hospitals públics.
Segons les dades, el 70% del personal enquestat fa servir el català per escriure als documents mèdics; el 71% canvia de llengua davant els pacients i "només el 9%" dels que fan servir el català el mantenen durant l'acte assistencial.
Els professionals sanitaris més joves (menors de 35 anys) són els que fan servir menys el català de manera habitual (53%); els més joves (fins a un 80%) són els que canvien de llengua "amb més facilitat"; i el 8% dels que fan servir el català el mantenen.