Publicat 16/01/2024 17:47

El 86% de les famílies del Poblenou (Barcelona) demana prohibir el mbil a les aules, segons una enquesta

Archivo - Pupitres en una imatge d'arxiu
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA 16 gen. (EUROPA PRESS) -

El 86,7% de les famílies del barri del Poblenou (Barcelona) han demanat una regulació que prevegi la prohibició de l'ús del mbil smartphone als centres educatius, tant a primria com a secundria, segons una enquesta del grup Adolescncia Lliure de Mbil --impulsat des d'aquest barri-- que va fer entre novembre i desembre del 2023.

En un comunicat aquest dimarts, explica que el 72,8% de les famílies considera que l'edat d'entrada del telfon intelligent hauria de ser a partir dels 16 anys, cosa que "contrasta" amb el fet que un 89% de les famílies de secundria enquestades ha donat el mbil als seus fills als 12 anys o abans.

Un 63,7% de les famílies ha manifestat que la raó per la qual han donat un mbil al seu fill és "perqu anir sol pel carrer i vol que estigui localitzable" i el 38,5% desconeix alternatives als smartphones, com els rellotges que només permeten fer trucades o els telfons sense accés a internet.

A més a més, el 84,1% de les famílies que van respondre voldria formar part d'"un pacte social" que implicaria que als menors no se'ls doni un smartphone durant el pas de primria a secundria, per reduir la pressió social.

Segons el grup, aquesta enquesta confirma la "necessitat que les famílies treballin en l'establiment d'un gran pacte social que posposi l'arribada dels mbils intelligents a la vida dels preadolescents", i han exigit restringir l'ús i l'accés del mbil als espais educatius, i que l'administració dugui a terme una regulació en aquest mbit.

Un total de 2.400 famílies han respost a aquesta enquesta, que també s'est fent en altres centres educatius de Catalunya, i al febrer se'n preveu presentar els resultats a nivell catal, "on ja es compta amb més de 15.000 respostes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés