Actualitzat 25/07/2024 17:54

La Conselleria de Cultura comença al Cogul el seu projecte immersiu en monuments

La consellera de Cultura Natàlia Garriga al CIAR de la Roca dels Moros del Cogul
GOVERN

LLEIDA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presentat aquest dijous la nova museografia del Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre (CIAR) de la Roca dels Moros del Cogul (Lleida), el primer que estrena la nova metodologia del projecte immersiu 'Els ulls de la història'.

El projecte, impulsat pel Govern, vol acostar els monuments catalans al públic d'una manera vivencial, a través de nous relats i de la tecnologia immersiva, informa la Conselleria en un comunicat.

És una nova manera d'explicar moments concrets de la història de Catalunya i el seu patrimoni a través de microrelats que situen el visitant en un temps i lloc concrets, a través d'ulleres virtuals, guies multimèdia i diferents recursos interpretatius i programes pedagògics als espais patrimonials.

Garriga ha assegurat que el projecte pretén que el visitant "s'emocioni amb el patrimoni, que el conegui, que el visqui", i que ara es podrà posar les ulleres 3D i aparèixer a la prehistòria a través d'espais de realitat virtual.

"Volem que el visitant visqui la història de primera mà perquè creiem que és la millor manera de conèixer-la", ha remarcat.

MONUMENTS DEL PROJECTE

'Els ulls de la història' preveu la renovació de cinc monuments: la Roca dels Moros del Cogul, la Cartoixa d'Escaladei (Tarragona), el conjunt de la Vall de Boí (Lleida), el monestir de Sant Pere de Rodes (Girona) i el castell de Miravet (Tarragona).

El projecte també inclou la construcció d'un nou espai expositiu als baixos del Palau Moja de Barcelona, que esdevindrà un punt de trobada on descobrir Catalunya de manera immersiva a través del patrimoni i les seves històries.