BARCELONA 17 ago. (EUROPA PRESS) -
El cuiner Fermí Puig tancarà el 30 de setembre el restaurant de l'Hotel Majestic 'Drolma' i n'obrirà un altre durant el 2012 també a la ciutat de Barcelona, mantenint l'alta cuina però sense el luxe que sol comportar, ha confirmat el mateix Puig a Europa Press.
Segons ha avançat aquest dimecres 'La Vanguardia', les obres actuals de reforma de l'hotel han obligat a avançar al setembre el tancament del 'Drolma', previst inicialment per a finals d'any.
En declaracions a Europa Press, Puig ha assegurat que el tancament del 'Drolma' --propietat del Majestic-- ha estat el resultat d'un acord amistós de fa uns mesos amb l'hotel, que "deixa l'alta cuina".
El local que ell obrirà probablement a finals de 2012 funcionarà només de nit, "serà petit i tindrà esperit gastronòmic, cuina d'autor, fugint del menjador convencional de luxe, amb menys ritual: fresc", i sense obsessionar-se per l'estrella de la Guia Michelin que sí ha obtingut al 'Drolma'.
Fermí Puig admet que el model de restaurant de luxe ha de canviar i cal adaptar-se a la crisi, tot i que assegura que "la factura mai és exagerada perquè els costos són terribles".
Tot i això, ha negat que el tancament es degui a la crisi, perquè el local "ha estat rendible, tot i que no es va fer perquè fos rendible" quan el Majestic va accedir fa 12 anys a la seva proposta d'un restaurant de luxe dins l'edifici, amb la dificultat afegida de no tenir entrada independent a la de l'hotel.
Puig ha mostrat el seu profund agraïment a l'hotel de Barcelona per confiar en ell llavors i "precipitar una revolució", ja que el 1999 era inusual anar a un hotel a menjar.
El restaurant està tancat durant l'agost per vacances però reobrirà el setembre, durant el qual es podrà reservar fins al dia 30.
Després portarà al seu futur local part de la plantilla del local, i afegirà gent molt jove: Puig està orgullós d'haver sabut descobrir bons professionals del sector, des que va ser a 'El Bulli' i va recomanar que no deixessin escapar Ferran Adrià.