BARCELONA 2 gen. (EUROPA PRESS) -
El Govern ha engegat la nova fase de l'Edusat Challenge, un programa pilot perquè els alumnes de batxillerat, secundària i cicle superior de primària observin la terra i estudiïn els impactes del canvi climàtic a través d'imatges de satèl·lit.
Durant la primera fase del programa, 34 docents de 31 centres educatius de Catalunya van cursar una formació especialitzada en l'ús d'imatges satel·litàries, amb l'objectiu de formular una proposta didàctica basada en la seva exploració i tractament, segons informa un comunicat el Govern d'aquest dijous.
Un cop acabada la formació, el programa continuarà aquest gener amb la difusió del repte a les aules i la implementació d'una activitat d'observació de la Terra, els resultats finals de la qual s'avaluaran i presentaran a mitjans de maig.
El repte permet treballar competències de l'àmbit matemàtic a més del natural, social i geogràfic, i pretén incidir en la millora de les competències digitals, tecnològiques, de treball en equip i de l'anàlisi crítica de dades.
L'Edusat Challenge, que fa servir imatges del programa Copernicus de l'Agència Espacial Europea, és una iniciativa de les conselleries d'Empresa i Treball i d'Educació i Formació Professional de la Generalitat, dins l'Estratègia NewSpace de Catalunya i del programa STEAMcat.