Actualitzat 03/09/2024 14:09

Rubens, 'Alícia al país de les meravelles' i Weimar protagonitzen la temporada de CaixaForum Barcelona

Presentació de la nova temporada del CaixaForum
EUROPA PRESS

El Cosmocaixa acollirà la mostra 'Extraterrestes'

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

CaixaForum de Barcelona dedicarà en la temporada 2024-2025 exposicions a l'artista barroc Rubens, els mons creats per Lewis Carroll a 'Alícia al país de les meravelles' i la seva influència, i els anys convulsos de la República de Weimar.

En una roda de premsa aquest dimarts, el director general de la Fundació La Caixa, Joan Ramon Fuertes, i la directora de l'Àrea d'Exposicions, Isabel Salgado, han destacat que es tracta d'una temporada molt cohesionada i variada que complementa l'activitat expositiva a la ciutat.

'Els mons de l'Alícia', que obrirà la temporada el 17 d'octubre i s'estendrà fins al 23 de febrer del 2025, és una col·laboració amb el Victoria and Albert Museum de Londres, i oferirà una visió àmplia sobre l'impacte i influència d'aquesta obra victoriana, com a font d'inspiració.

L'exposició aprofundirà en els antecedents i el context de l'obra i repassa les seves interpretacions a través de disciplines com el cinema, les arts plàstiques, la moda o la ciència, i tindrà una posada en escena teatral i immersiva, tenint com a base la que es va poder veure a Londres. 'Temps incerts. Alemanya entre guerres', que es veurà de l'1 d'abril al 27 de juliol, abordarà el curt període de la República de Weimar a través d'obres d'art, material d'arxiu, cinema, música i documents històrics.

L'exposició s'acosta a la República de Weimar (1919-1933) en la qual Alemanya va provar de refundar-se a través d'una democràcia que, no sense tensions, va propiciar una explosió de creativitat artística, pensament i progrés social.

COL·LABORACIÓ AMB EL PRADO

Altres plats forts de la temporada seran l'exposició 'Rubens i els artistes del barroc flamenc', del 28 de maig al 21 de setembre, en una nova col·laboració amb el Museo Nacional de El Prado.

Tindrà prop de 60 peces, entre les quals figuren 'El naixement d'Apol·lo i Diana', 'La mort de Sèneca' i 'La Immaculada Concepció', i a més de peces de Rubens comptarà amb obres d'altres artistes coetanis flamencs.

CaixaForum Barcelona també tindrà l'exposició 'Fora de marc', del 4 de febrer al 26 d'octubre, una exposició de dues obres audiovisuals de la Col·lecció d'Art Contemporani de La Caixa de Rineke Dijkstra i Philippe Parreno, que proposen un acostament inèdit a les pintures negres de Goya i a 'La ronda de nit' de Rembrandt.

El museu manté en exposició fins al 20 d'abril la mostra 'Interior Berlanga. Vida, cinema i humor', dedicada al cineasta Luis García-Berlanga a partir de projeccions, objectes i documents del seu arxiu personal, a més de les experiències 'El Bolero de Ravel' i 'Symphony'.

El Cosmocaixa acollirà a partir del 25 de febrer i fins al 19 d'octubre la mostra 'Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra?', que explorarà la fascinació per la idea de l'existència de la vida extraterrestre i comptarà amb elements interactius, maquetes, peces reals, obres d'art i material audiovisual.

El museu continuarà exhibint fins al 12 de gener la mostra iniciada al juliol 'MateMiFaSol. Un viatge sonor del caos al cosmos', que aprofundeix sobre els estrets vincles entre les matemàtiques i la música i recorre la història dels sons des del Big Bang.

 

Contador



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés