Publicat 13/04/2018 13:49

La xef i empresària Teresa Carles: "El futur serà molt verd. Ens hem desvirtuat molt"

Jordi Barri i Teresa Carles
EUROPA PRESS

Reuneix en un llibre un centenar de receptes i principis de la cuina vegetariana després de 40 anys d'experiència

BARCELONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

La xef, empresària i pionera de la cuina vegetariana Teresa Carles ha celebrat aquest divendres l'auge de tendències alimentàries que donen preponderància a les fruites i verdures com a plat principal, i, preguntada per aquesta qüestió, ha destacat: "El futur serà molt verd. Ens hem desvirtuat molt".

Acompanyada de tota la seva família, implicada en el projecte gastronòmic, Carles ha presentat el llibre 'Recetas y principios de la cocina vegetariana' (Edicions B), on reuneix un centenar de receptes classificades per temporada, a més de claus per fer llets vegetals, pans sense gluten, fermentats i cremes.

Natural d'Algerri (Lleida), Carles va muntar al costat del seu marit, Ramon Barri, el primer restaurant vegetarià de Lleida --'Paradís'-- el 1979 amb una "mirada de futur", que ha destacat ara el seu fill, Jordi, que ha ressaltat que al seu moment van haver de nedar molt a contra corrent, i ara compten amb quatre espais a Barcelona, entre els quals figura el flexiterià 'Flax & Kale'.

Jordi Barri, que ara és l'ànima empresarial del negoci, somia a obrir un nou restaurant a Madrid, i en un futur encara llunyà, obrir una petita línia de supermercats amb productes de la terra.

Ara estan embarcats en la posada en marxa d'un polígon a Bell-lloc d'Urgell (Lleida), on hi haurà un obrador i un hivernacle de 1.800 metres quadrats en el qual conrearan les seves pròpies fruites i verdures, per després usar-les a la seva xarxa de restaurants.

En el llibre, que van projectar al Nadal i surt a la venda a les portes de Sant Jordi, Carles proposa amanides, sopes, cremes, risottos, aperitius, brous, sucs, postres dolces i hamburgueses vegetals, com la qual apareix en portada, feta a força de remolatxa i que va ser fruit de mesos d'investigació.

L'afecte i el R+D són les claus del negoci familiar, ha ressaltat Carles, que s'ha mostrat feliç de compartir aquesta història amb el seu marit i dos fills, que després dels seus viatges i estudis pel món li porten noves idees, i és que ara es troba embardissada a fer te kombucha pel seu poder probiòtic.

"GEST DE GENEROSITAT"

Mónica Escudero, del blog de 'El Comidista', ha col·laborat en aquesta edició, que ha vist com un "gran gest de generositat", com acostuma a ser tot receptari, que es desmarca del primer que va publicar Teresa Carles per recollir una llarga tradició de coneixements integrats en 40 anys.

Carles ha evidenciat que el flexiteriaà 'Flax & Kale', que també introdueix peix blau, ha arribat a moltes persones, i ha obert la ment a molta gent sobre aquesta tendència alimentària, compromesa amb el menjar natural i sà.

"El més trist és la gent que entra aquest àmbit perquè té problemes de salut. Les malalties tenen molt a veure amb l'alimentació", ha lamentat Carles.