Ho anuncien després de les protestes de la comunitat cristiana per l'incendi d'un arbre de Nadal
MADRID, 24 des. (EUROPA PRESS) -
Les autoritats instaurades a Síria després de la caiguda del règim de Bashar al Assad han anunciat que dimecres i dijous seran festius, coincidint amb les celebracions de Nadal, després de les protestes de les últimes hores de la comunitat cristiana per l'incendi d'un arbre de Nadal en una ciutat del centre del país.
L'oficina del primer ministre interí, Mohamed al Bashir, ha afirmat que el 25 i 26 de desembre seran "festius públics", abans d'ordenar als ministeris i organismes públics que autoritzin els funcionaris que gaudeixin de les vacances, segons un comunicat publicat en el seu compte a la xarxa social Facebook.
L'anunci ha tingut lloc després de les protestes per l'incendi d'un arbre de Nadal a la localitat de Suqailabiyá, de majoria cristiana i situada a la província de Hama, fet que va ser registrat en un vídeo que circula en xarxes socials i en què es veu persones emmascarades incendiar l'arbre.
Les autoritats ho han atribuït a elements "indisciplinats" d'una de les faccions del Comandament Militar d'Operacions, que aglutina gihadistes i rebels que van estar darrere del derrocament d'Al Assad, encapçalats per Hayat Tahrir al Sham (HTS).
Així, han afirmat que els responsables de cremar l'arbre són russos de la regió de Txetxènia i han dit que seran castigats, després de les protestes a la localitat i altres zones del país, inclosos els barris de majoria cristiana de la capital, Damasc, segons el portal de notícies sirià Shaam Network.
Les noves autoritats a Síria han assegurat que protegiran els drets de tota la població, incloses les minories, davant dels temors de fonamentalisme i el fet que HTS està considerat un grup terrorista pels llaços mantinguts en el passat pel seu líder, Ahmed Husein al Shara, conegut com Abú Mohamed al Golani, amb Estat Islàmic i Al-Qaeda.
L'ofensiva a Síria, llançada el 27 de novembre des de la província d'Idlib, va permetre a gihadistes i rebels prendre la capital, Damasc, i posar fi al règim de la família A l'Assad, en el poder des de 1971 --primer amb Hafez a l'Assad (1971-2000) i després amb el seu fill, Bashar--, davant d'un replegament constant de les tropes governamentals, recolzades per Rússia i Iran.